Макарони със заливка

сряда, 10 септември 2008 г.

Продукти:
250 г спираловидни макарони
100 г варена шунка
3 яйца
¼ л прясно мляко
сол и черен пипер
настъргано индийско орехче
500 г замразен спанак (без извара)
3 с.л. хлебни трохи или галета
2 с.л. масло

Начин на приготвяне:
1. Макароните се сваряват в подсолена вода. Шунката се нарязва на кубчета.
2. Фурната се загрява до 200 С. Яйцата се разбиват с млякото. Подправят се със сол, черен пипер и индийско орехче.
3. Макароните се отцеждат, смесват се със спанака и шунката в тава с вместимост около 2 л. Заливат се с яйцата и млякото, поръсват се с хлебни трохи и отгоре се подреждат парченца масло. Пече се в средната част на фурната около 25 минути на 180 С с вентилатор, докато заливката се стегне. Ако трохите потъмнеят твърде много, покрийте тавата с фолио.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.