Макарони Рапидисимо

сряда, 10 септември 2008 г.

Продукти:
250 г фарфале (папийонки или пеперуди)
400 г домати
1 жълта чушка
150 г чеснов колбас
400 мл доматен сос
100 г сметана
100 мл зеленчуков бульон
сол и черен пипер
150 г сирене Фета
1 връзка рукола (около 50 г)

Начин на приготвяне:
1. Фурната се загрява до 180 С. Несварените макарони се разпределят по дъното на плитка тава. Доматите се измиват, разрязват на 8 и се отстранява семенната част. Чушките се нарязват на дребно, а колбасът на тънки кръгчета. Всичко се смесва.
2. Доматеният сос, сметаната и бульонът се смесват. Подправят се със сол и черен пипер. Изсипват се върху макароните, които се притискат с лъжица, за да се потопят. Сиренето Фета се намачква с вилица и се поръсва отгоре.
3. Ястието се пече около 40 минути в средната част на фурната на 160 С (с вентилатор), като в последните 15 минути е покрито. Руколата се измива, листата се откъсват, нарязват и поръсват върху готовото ястие.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.