Спагети с кюфтенца

сряда, 10 септември 2008 г.

Продукти:
250 г спагети
сол
3 сурови наденици
2 с.л. сусам
2 с.л. подправка за пица (смес)
3 моркова
1 малък буркан белени домати (400 г )
75 г настъргано сирене (например Ементал)

Начин на приготвяне:
1. Спагетите се сваряват в подсолена вода според указанията на опаковката. Фурната се загрява до 200 С.
2. Надениците се обелват и от тях се оформят малки топчета. В чиния се смесват сусамът и подправката за пица. Месните топчета се овалват в тази смес. Морковите се обелват и настъргват.
3. Спагетите се смесват с консервираните домати и настърганите моркови в тава с вместимост 1 ½ л. Отгоре се разпределят месните топчета. Поръсва се с настърганото сирене и се пече около 15 минути.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.