Доматена крем супа

понеделник, 8 септември 2008 г.

Продукти:
1 връзка зеленчуци за супа (праз, моркови, магданоз)
2 с.л. олио
1 ч.л. провансалска подправка
1 ч.л. брашно
¼ л зеленчуков бульон
1 доза доматен сос по основната рецепта
сол и черен пипер
1 връзка пресен лук
100 г сметана

Начин на приготвяне:
1. Зеленчуците за супа се измиват, почистват и нарязват на едро. Задушават се в олиото в продължение на 5 минути с провансалска подправка.
2. Зеленчуците се поръсват с брашно и се запържват. Добавят се бульонът и доматения сос. Подправя се със сол и пипер, оставя се да къкри на умерен огън 10 минути под капак и се пюрира.
3. Пресният лук се измива и нарязва на ситно. Сметаната се разбива до сгъстяване и се сипва по 1 лъжица върху всяка порция. Поръсва се с пресен лук.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.