Основна рецепта за доматен сос

понеделник, 8 септември 2008 г.

Продукти:
1 глава лук
2 скилидки чесън
2 с.л. зехтин
3 с.л. доматено пюре
1 буркан (800 г) белени домати
2 дафинови листа
1 ч.л. пресен розмарин (или 2 ч.л. сушени италиански подправки)
сол и черен пипер

Начин на приготвяне:
1. Лукът и чесънът се обелват и се нарязват на ситно. Задушават се в сгорещеното олио 5 минути на средна температура.
2. Добавят се доматеното пюре и консервираните домати, размачкват се с вилица и се разбъркват. Долива се ¼ л вода. Добавят се дафиновите листа и се подправя със сол и черен пипер. Сосът се вари на слаб огън 20, а още по-добре 40 минути, в открит съд.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.