Супа от леща с домати

понеделник, 8 септември 2008 г.

Продукти:
2 жълти чушки
1 глава лук
2 дебарцини (около 100 г)
1 голяма консерва леща (около 350 г)
1 с.л. масло
1 доза доматен сос по основната рецепта
400 мл зеленчуков бульон
½ връзка магданоз
сол и черен пипер
2-3 с.л. оцет
захар

Начин на приготвяне:
1. Чушките се измиват, почистват и нарязват на едро. Лукът се обелва и нарязва на ситно. Дебарцините се нарязват на кръгчета. Лещата се изсипва в гевгир и се отцежда.
2. Маслото се загрява в тенджера и в него се задушава лукът. Сипват се доматеният сос и зеленчуковият бульон и се оставя да заври. Добавят се чушките, лещата и дебарцините, оставя се да къкри 10 минути на среден огън в покрит съд.
3. Магданозът се измива и отцежда, листата се нарязват. Супата се подправя със сол, черен пипер, оцет и щипка захар. Поръсва се с магданоз.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.