Продукти:
3 яйца
1/8 л прясно мляко
3 с.л. брашно
1 връзка пресен лук
100 г настъргано сирене Гауда или кашкавал
300 г сварен ориз за ризото (от 100 г суров ориз)
1 ч.л. провансалски подправки
сол и черен пипер
800 г замразени зеленчуци за пържене
1 с.л. доматено пюре
200 мл зеленчуков бульон
олио за пържене
Начин на приготвяне:
1. Яйцата се разбиват с мялкото и брашното. Пресният лук се измива, почиства и нарязва на ситно. Смесва се със сиренето, сварения ориз и млякото. Добавят се провансалските подправки, солта и черният пипер.
2. В тиган се сгорещява олиото. Взима се от тестото със супена лъжица и се изпържват малки тиганици за по 5-6 минути от двете страни.
3. През това време в широка тенджера се задушават замразените зеленчуци за 4 минути. Добавя се доматеното пюре, смесено с бульона. Вари се захлупено 6 минути на средна температура. Сервира се към тиганиците.
Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”
Тиганица от ориз със зеленчуци
понеделник, 15 септември 2008 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересно:
Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.
0 коментара:
Публикуване на коментар