Ризото с морски дарове

понеделник, 15 септември 2008 г.

Продукти:
500 г замразени морски дарове
1 доза ризото по основната рецепта, но без зеленчуков бульон, масло и пармезан
1,2 л рибен бульон (консерва) или гореща вода
1 връзка магданоз
1 с.л. зехтин
сол и черен пипер

Начин на приготвяне:
1. Морските дарове се размразяват. Ризотото се приготвя според описанието в основната рецепта, но вместо зеленчуковия бульон се използва рибен или гореща вода.
2. Междувременно магданозът се измива и листенцата се нарязват на ситно. Морските дарове се отцеждат върху кухненска хартия и се пържат в сгорещения зехтин около 3 минути на висока температура. Подправя се със сол и черен пипер. Смесва се с по-голямата част от магданоза, а останалото се поръсва отгоре.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.