Кюфтета от лимец с моркови

понеделник, 15 септември 2008 г.

Продукти:
2 опаковки лимец или жито (по 160 г)
200 г извара
4-5 с.л. сметана
2-3 ч.л. лимонов сок
1 връзка магданоз
50 г натрошени лешници
сол и черен пипер
2 моркова
1 глава лук
олио за пържене

Начин на приготвяне:
1. Лимецът се сварява в ½ л вода за 15 минути.
2.Смесват се изварата, сметаната и лимоновият сок. Магданозът се измива и нарязва на ситно. Половината се добавя към изварата с натрошените лешници. Подправя се със сол и пипер и се охлажда.
3. Морковите се обелват и настъргват на едро. Лукът се обелва и нарязва на ситно. Смесва се с морковите и лимеца. Подправя се със сол и черен пипер. От сместа се оформят кюфтенца.
4. Сгорещява се олио и в него до зачервяване се пържат кюфтетата по 5-6 минути от двете страни. Отцеждат се върху кухненска хартия. Сервират се със соса.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.