Продукти:
250 г булгур
1 малка глава лук
1 скилидка чесън
3 с.л. зехтин
сол и черен пипер
1 с.л. млян ким
500 г домати
300 г кисело мляко
1 шепа листа от мента (джоджен)
2 яйца
4-5 с.л. хлебни трохи или галета
Начин на приготвяне:
1. Булгурът се залива с ¼ л вряща вода и се оставя да престои 15 минути.
2. Лукът се обелва и нарязва на ситно. Чесънът се обелва и пресова. Задушават се заедно в 1 с.л. зехтин. Подправят се със сол, черен пипер и ким. Доматите се измиват, отстраняват се семенните части и останалото се нарязва на резени. Млякото се подправя със сол и черен пипер. Ментата се измива, нарязва и добавя към млякото.
3. Булгурът се омесва с яйцата, лука и хлебните трохи. Подправя се още веднъж. С мокри ръце се оформят 16 малки кюфтета. Останалият зехтин се сгорещява в тиган и кюфтетата се изпържват за по 5-6 минути от двете страни до зачервяване. Сервират се с домати и кисело мляко с мента.
Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”
Кюфтета от булгур с кисело мляко
понеделник, 15 септември 2008 г.
Публикувано от klonka в 17:31
Етикети: зърнени култури
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересно:
Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.
0 коментара:
Публикуване на коментар