Продукти:
За соса Бешамел:
50 г масло
50 г брашно
¾ л прясно мляко
сол и черен пипер
настъргано индийско орехче
1 ч.л. лимонов сок
Допълнително:
250 г сирене Моцарела
250 г кори за лазаня (без предварително варене)
100 г настърган пармезан
1 с.л. масло
Начин на приготвяне:
1. Пригответе сос Болонез по основната рецепта.
2. За сос Бешамел маслото се сгорещява в тенджера. Добавя се брашното и се запържва за кратко при непрекъснато бъркане. Разрежда се с мляко, като се бърка, за да не се получат бучки. Сосът завира на средна температура и се оставя да къкри 10 минути. Подправя се със сол, пипер, индийско орехче и лимонов сок.
3. Фурната се загрява до 200 С. Сиренето Моцарела се нарязва на парчета. В голяма четвъртита тава или форма се сипва малко сос Бешамел. Подреждат се последователно на пластове кори за лазаня, сос Болонез, сос Бешамел и отново кори за лазаня. Отгоре се залива със сос Бешамел.
4. Поръсва се с настърганото сирене Пармезан, отгоре се подреждат бучки масло. Пече се 40 минути на 180 С до зачервяване.
Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”
Основна рецепта за лазаня
вторник, 9 септември 2008 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересно:
Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.
0 коментара:
Публикуване на коментар