Продукти:
1 доза сос Болонез по основната рецепта
½ ч.л. канела на прах
350 г къси макарони
сол и черен пипер
4 яйца
настъргано индийско орехче
75 г настъргано сирене Пармезан
75 г настъргано сирене Гауда или кашкавал
мазнина за намазване на тавата
Начин на приготвяне:
1. Сосът Болонез се кипва и подправя с канела. Междувременно в подсолена вода се сваряват макароните според указанията на опаковката. Изсипват се в гевгир и се отцеждат.
3. Фурната се загрява до 200 С. Яйцата се разбиват и подправят със сол, пипер и индийско орехче. Пармезанът се смесва с гаудата, като 2 с.л. от тях се оставят настрани. Останалата част се смесва с половината от яйчената смес и с половината от макароните.
4. Макаронената смес се изсипва в намаслена тава. Отгоре се разпределя каймата. Добавят се останалата част макарони и яйчена смес. Поръсва се със сирене. Пече се 40 минути в средната част на фурната с вентилатор на 180 С.
Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”
Пастичио
вторник, 9 септември 2008 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересно:
Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.
0 коментара:
Публикуване на коментар