Яхния от тиква със спагети

вторник, 9 септември 2008 г.

Продукти:
400 г тиква сорт Хокайдо или друг оранжев сорт
1 с.л. олио
250 г телешка кайма
сол и черен пипер
2 ч.л. къри на прах
500 мл зеленчуков бульон
200 мл портокалов сок
200 г сметана за кафе
350 г спагети
2-4 ч.л. соев сос
2 с.л. кетчуп

Начин на приготвяне:
1. Тиквата се измива добре, ако е сорт Хокайдо, заедно с кората се нарязва на парчета с размери 2 х 2 см.
2. Олиото се сгорещява в тенджера и в него се запържва каймата, като се разделя с вилица. Подправя се със сол и черен пипер. Добавя се тиквата и се задушава 2 минути. Подправя се с кърито и се доливат зеленчуковият бульон, портокаловият сок и сметаната.
3. Оставя се да заври. Добавят се макароните и се варят според указанията на опаковката. Разбърква се често, защото загаря лесно. Подправя се със соев сос и кетчуп и се сервира.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.