Продукти:
1 стрък праз лук
3 моркова
½ глава целина
4 домата
2 с.л. олио
сол и черен пипер
150 г фиде
4 с.л. песто (от консерва)
соев сос
Начин на приготвяне:
1. Зеленчуците се измиват. Лукът се почиства и нарязва на не много тънки шайби. Морковите и целината се обелват и нарязват на кубчета. Доматите се попарват, обелват, отстранява се семенната част, а останалото се нарязва на дребно.
2. В тенджера се сгорещява олио и се запържват лукът и целината. Долива се 1 ½ л вода и се оставя да заври. Подправя се със сол и черен пипер и къкри още 8 минути на слаб огън. Добавя се фидето.
3. Малко преди да се снеме от огъня, се добавят доматите и супата се подправя с песто и соев сос.
Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”
Зеленчукова супа с фиде
вторник, 9 септември 2008 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересно:
Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.
0 коментара:
Публикуване на коментар