Продукти:
250 г нудли (китайски спагети с яйца)
2 ч.л. тъмно сусамово олио
400 г пилешко бяло месо
1 връзка пресен лук
2 малки червени чушки
200 г дребни печурки
1 парче джинджифил (колкото лешник)
1 скилидка чесън
2-3 с.л. олио
3 с.л. светъл соев сос
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Спагетите се сваряват и се смесват със сусамовото олио.
2. Месото се измива със студена вода, отцежда се и нарязва на ивици. Лукът се нарязва на тънки кръгчета, а почистените чушки- на ленти. Гъбите се почистват и разполовяват. Джинджифилът и лукът се обелват и нарязват на ситно.
3. В тиган се сгорещява олиото. Месото се изпържва от двете страни за по2-3 минути и се изважда. В същия тиган се запържват пресният лук, джинджифилът и чесънът. Добавят се чушките и гъбите и се пържат 3 минути, като се бъркат. Прибавят се спагетите и всичко се пържи още 5 минути. Подправя се със сол, черен пипер и соев сос. Добавя се месото.
Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”
Пържени спагети по азиатски
вторник, 9 септември 2008 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересно:
Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.
0 коментара:
Публикуване на коментар