Продукти:
1 голяма връзка босилек
80 г бял или черен стар хляб
1 с.л. масло
300 г зеленчуков бульон
100 мл прясно мляко
150 г сметана
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Босилекът се измива и листата се откъсват. Кората на хляба се отстранява, а останалото се нарязва на малки кубчета. Маслото се сгорещява и в него се запържват до зачервяване хлебните кубчета.
2. Разрежда се със зеленчуковия бульон, млякото и сметаната. Оставя се да заври и се снема от котлона. Добавя се босилекът и всичко се пюрира фино с пасатор. Подправя се със сол и черен пипер.
Подходящ е за дребни макарони или спагети, тортелини, ньоки или картофи.
Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”
Сметана с босилек
понеделник, 8 септември 2008 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересно:
Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.
0 коментара:
Публикуване на коментар