Риба с коричка от зелени подправки

понеделник, 29 септември 2008 г.

Продукти:
600 г рибно филе (например от червен костур)
2 с.л. лимонов сок
сол и черен пипер
1 връзка магданоз
3 клончета мащерка
4 с.л. масло
6 с.л. галета
2 с.л. горчица
масло за намазване на формата

Начин на приготвяне:
1. Фурната се загрява до 200 С. Съдът се намазва с масло. Рибата се поръсва с лимонов сок, подправя се със сол и черен пипер и се поставя във формата.
2. Магданозът и мащерката се измиват. Листата на магданоза се нарязват на ситно, а на мащерката се накъсват. Маслото се загрява, добавя се галетата и се запържва около 2 минути. Прибавят се зелените подправки, солта и черният пипер.
3. Рибата се намазва равномерно с горчица и върху нея се разпределя галетата. Пече се до златисто на средна фурна (с вентилатор- на 180 С) 20-30 минути.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.