Коктейл от скариди с авокадо

понеделник, 29 септември 2008 г.

Продукти:
250 г сварени, белени едри скариди
4-6 листа от зелена салата (около 150 г)
1 зряло авокадо
сокът от 1 зелен лимон
2 с.л. кисело мляко
сол и черен пипер
2-3 пръски табаско
75 г сметана
3-4 стръка копър

Начин на приготвяне:
1. Скаридите се измиват със студена вода и отцеждат. Листата от салата се почистват.
2. Авокадото се разполовява, почиства се от твърдата част и месестата част се издълбава с лъжица. Половината се нарязва на едро и парчетата веднага се поръсват с 1 с.л. сок от зелен лимон, а другата половина се раздробява с вилица заедно с 2 ч.л. сок от зелен лимон. Прибавя се киселото мляко и се подправя със сол, черен пипер и табаско. Сметаната се разбива на сняг и също се добавя.
3. Четири купи се покриват с листата от салатата и върху тях се разпределят скаридите и парчетата авокадо, залива се със соса от авокадо и се гарнира с копър.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.