Огретен от кайсии с целувчен крем

понеделник, 29 септември 2008 г.

Продукти:
750 г кайсии
3 яйца
1 пакетче ванилия
250 г обезмаслена извара
3 с.л. млени бадеми
3 с.л. брашно
сол
6 с.л. захар
мазнина за формата

Начин на приготвяне:
1. Прасковите се разполовяват и почистват от костилките.
2. Жълтъците се разбиват на крем заедно с ванилията. Постепенно се добавят изварата, бадемите и брашното, като постоянно се разбърква. За крема се разбиват на сняг белтъците заедно с щипка сол и захарта, която се добавя постепенно.
3. Прасковите се нареждат във формата, върху тях се разстила сместа с жълтъците и се покрива с целувчения крем. Пече се 45 минути, само отдолу (с вентилатор- на 160 С). Ако огретенът става твърде тъмен, покрийте с фолио. Сервира се веднага.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.