Основна рецепта за грис каша

понеделник, 29 септември 2008 г.

Продукти:
400 г ягоди от един сорт или смесени плодове ( напр. ягоди, малини, касис)
30 г захар

За грис кашата:
½ л мляко
125 г сладка сметана
1 ванилия
60 г захар
сол
50 г бял пшеничен грис

Начин на приготвяне:
1. Плодовете се измиват, внимателно се подсушават и почистват.Ягодите се разрязват на две или четири части и всички плодове се поръсват с 30 г захар.
2. В малка тенджера се разбъркват млякото и сметаната, заедно с ванилията, захарта и щипка сол. Сместа се оставя да заври на тих огън.
3. Грисът се добавя към горещото мляко, като се бърка постоянно, докато кипне, след което се оставя да къкри на тих огън 5 минути. Грис кашата се разпределя в дълбоки чинии и плодовете се разсипват върху нея.


Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.