Празнична салата с макарони

сряда, 10 септември 2008 г.

Продукти:
150 г ригатони (тръбовидни макарони)
4 с.л. олио
250 г бяло зеле
400 мл зеленчуков бульон
2 червени чушки
1 връзка пресен лук
150 г чеснов колбас
2 с.л. горчица
4 с.л. ябълков оцет
сол и черен пипер
1-2 ч.л. сладък червен пипер

Начин на приготвяне:
1. Макароните се сваряват в подсолена вода с 1 с.л. олио за около ¾ от отбелязаното на опаковката време- трябва да са недоварени.
2. Зелето се измива, почиства и нарязва на тънки ивици. Бульонът се кипва и се изсипва върху зелето. Чушките се измиват и нарязват на ситно. Лукът се измива и нарязва на кръгчета. Колбасът се нарязва първо надлъжно на ленти, а после- напречно, на ситни кубчета. Добавя се към зелето и се оставя, за да поеме от вкуса.
3. Останалото олио се разбива с горчицата и оцета, подправя се със сол, черен и червен пипер. Смесва се със зеленчуците. Макароните се отцеждат и смесват със салатата. Ястието се запазва прясно 10 часа. На следващия ден дори е още по-вкусно.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.