Продукти:
• 1 чеснова наденичка, приблизително 120 г
• 2 супени лъжици зехтин
• 4 парчета леко опушени свински гърди без тлъстини, по 120 г всяка
• 120 г чеснов салам, нарязан на филийки
• 1 средно голяма глава кромид лук, нарязана на тънки пръстени
• 2 средно големи моркова, нарязани на тънки кръгчета
• 450 г кисело зеле, измито и изцедено
• 425 мл пилешки бульон
• 120 мл сухо бяло вино
• 6 плодчета хвойна (по желание)
• 1 чаена лъжичка кимион (несмлян)
• 1 дафинов лист
• 700 г картофи, нарязани на кубчета
• ¼ чаена лъжичка сол
• смлян черен пипер
• 2 ситно нарязани мариновани краставички и пресен копър за украса
Начин на приготвяне:
1. Надупчете с вилица наденичката по цялата й дължина. В огнеупорна тенджера или тиган загрейте зехтина и 2-3 минути леко я запържете с киселото зеле, свинските гърди и чесновия салам. Извадете всичко в чиния, похлупете, а в тенджерата изсипете лука и морковите и задушете до омекване.
2. Добавете зелето и като бъркате периодично, подръжте на огъня още 1 минута. Налейте бульона и виното. Сложете хвойновите плодчета, кимиона, дафиновия лист и картофите. Подправете ястието със сол и черен пипер, оставете го да заври, намалете котлона, похлупете и задушавайте 20 минути.
3. Нарежете наденичката, пуснете я в тенджерата и разбъркайте всичко. Добавете гърдите и чесновия салам. Зелето и картофите изтикайте с лъжица към стените на тенджерата, похлупете и оставете на огъня, докато картофите омекнат. Извадете дафиновия лист, украсете ястието с копъра и краставичките и поднесете.
Източник: Книга „Домашен пир” от Рийдърс Дайджест
Свинско с кисело зеле и други зеленчуци
вторник, 2 септември 2008 г.
Публикувано от klonka в 18:09
Етикети: свинско месо
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересно:
Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.
0 коментара:
Публикуване на коментар