Продукти:
• 450 г дребни млади картофи, обелени
• 3 супени лъжици зехтин
• 4 парчета агнешки черен дроб, по 340 г всяко, почистени и подсушени
• ¼ чаена лъжичка сол
• смлян черен пипер
• 1 чаена лъжичка едро смлян червен пипер
• 30 г краве масло
• 85 г непушен бекон
• 1 средно голяма глава кромид лук, ситно нарязана
• 1 пресована голяма скилидка чесън
• 1 голяма сладка ябълка с изрязана сърцевина, нарязана на резенчета
• 400 г консервирани домати, накълцани
• 1 клонка прясна мащерка (чубрица)
• 1 супена лъжица доматен сос или сос уорчестър
• 3 супени лъжици нарязан магданоз
Начин на приготвяне:
1. Варете картофите 10 минути, извадете ги, изцедете ги и ги нарежете на половинки. В тиган загрейте 2 супени лъжици зехтин и изпържете картофите до златисто, после ги отделете в чиния.
2. Поръсете дроба от двете страни със сол, черен и червен пипер. В тиган разтопете маслото. Запържете дроба от двете страни, извадете го в чиния и го оставете на топло място.
3. Излейте в тигана останалия зехтин и с леко бъркане запържете в него бекона, лука и чесъна до златистокафяв цвят. Добавете ябълката, подръжте тигана на огъня още 2 минути, сложете доматите, мащерката и доматения сос (уорчестър). Оставете да заври, намалете котлона и задушавайте 3-4 минути.
4. Прибавете картофите, разбъркайте, сложете на един пласт дроба, похлупете и задушавайте 3-4 минути. Подправете с червен пипер, поръсете с магданоз и поднесете с хрупкав черен или бял хляб.
Източник: Книга „Домашен пир” от Рийдърс Дайджест
Черен дроб с бекон и мащерка
вторник, 2 септември 2008 г.
Публикувано от klonka в 18:56
Етикети: агнешко месо
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересно:
Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.
0 коментара:
Публикуване на коментар