Продукти:
• 2 супени лъжици слънчогледово олио
• 225 г арпаджик
• 450 г шунка, нарязана на малки кубчета
• 450 г сладки картофи, нарязани на малки кубчета
• 425 мл пилешки бульон
• 2 чаени лъжички настъргана портокалова кора
• 340 г пресен ананас, нарязан на кубчета
• 1 супена лъжица царевично брашно
• сокът на 1 голям портокал
• ½ чаена лъжичка сол
• смлян черен пипер
• 340 г броколи
Начин на приготвяне:
1. Загрейте олиото в голяма тенджера с дебело дъно и 5 минути задушавайте лука. Добавете шунката и сладките картофи и задушавайте още 2 минути.
2. Налейте бульона и пуснете портокаловата кора и ананаса, похлупете и задушавайте 10 минути.
3. Смесете царевичното брашно с портокаловия сок и ги добавете в тенджерата. С леко бъркане подръжте на огъня 1 минута, докато сосът се сгъсти. Подправете със сол и пипер.
4. Сложете в съда броколите, похлупете и задушавайте 5-10 минути, докато зеленчуците омекнат. Поднесете с топъл италиански хляб.
Източник: Книга „Домашен пир” от Рийдърс Дайджест
Шунка с картофи в портокалов сос
вторник, 2 септември 2008 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересно:
Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.
0 коментара:
Публикуване на коментар