Продукти:
• 30 г разтопено краве масло
• 4 моркова, тънко нарязани
• 250 г тънка китайска яйчена юфка, сварена и отцедена
• 285 мл нискомаслена сметана
• 6 стръка зелен лук, нарязани
• ½ чаена лъжичка сол
• смлян черен пипер
• 100 г кресан
• 4 стека сьомга, по 250 г всеки
• 2 супени лъжици копър или магданоз
• 150 мл сухо бяло вино
• клонки пресен копър и резенчета лимон за украса
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната до 180 С. Отрежете 4 листа фолио (51 х 30 см всеки) и намажете едната им страна с масло. Оставете около 5 см в краищата на съда свободни.
2. Във вряща вода сложете морковите и варете 5 минути, после ги извадете в купа. Добавете и юфката, сметаната, половината от нарязания лук, половината от солта и пипера.
3. С лъжица разстелете по ¼ от тази смес в средата на всеки лист фолио, после насипете с кресон. Отгоре следва парчето сьомга и върху всяко- останалото масло, лук, сол, копър, пипер. Накрая полейте със сухото вино.
4. Сгънете фолиото така, че рибата и юфката да са плътно затворени и здраво завийте краищата. Сложете пакетите в тава и печете във фурната 15 минути.
5. Извадете пакетите от фурната и ги оставете да изстинат за 5 минути. Разгънете ги и изсипете съдържанието в затоплени чинии. Украсете и поднесете.
Източник: Книга „Домашен пир” от Рийдърс Дайджест
Сьомга, запечена във фолио
сряда, 3 септември 2008 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересно:
Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.
0 коментара:
Публикуване на коментар