Печени рула от херинга

сряда, 3 септември 2008 г.

Продукти:
• 700 г картофи, тънко нарязани
• 1 глава червен кромид лук
• ¼ чаена лъжичка сол
• смлян черен пипер
• 450 мл прясно мляко
• 30 г краве масло
• 2 стръка зелен лук, ситно нарязани
• 60 г трохи от черен или бял хляб
• ситно настърганата кора и сокът от ½ лимон
• 1 равна супена лъжица пресен магданоз
• 1 равна чаена лъжичка сушен копър
• 4 херинги, по 200 г всяка, обезкостени без глави
• клонки пресен копър за украса

Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната до 190 С. Намажете с масло широка плитка тава и разстелете по дъното картофите и лука. Смесете млякото със солта и пипера и залейте картофите. Покрийте всичко с фолио и запичайте 30 минути, докато картофите станат почти готови.
2. Междувременно разтопете маслото в тенджера и запържете за 1 минута зеления лук. Свалете от котлона, добавете трохите, лимоновия сок и кората, магданоза, сухия копър и поръсете с черен пипер.
3. Подредете върху дъска всички филета от херинга с кожата надолу. Поставете от плънката върху всяка риба и завийте на руло от главата към опашката. Фиксирайки, като забодете с малката кост към опашката.
4. Извадете от фурната съда и картофите и сложете върху тях рулата от херинга. Запичайте под фолио 20 минути, после оставете рулата непокрити за още 10 минути. Украсете с клонки пресен копър. Поднесете с ръжен хляб.

Източник: Книга „Домашен пир” от Рийдърс Дайджест



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.