Основна рецепта за макаронени изделия

понеделник, 8 септември 2008 г.

Продукти:
сол
400-500 г спагети (или други макаронени изделия)

Начин на приготвяне:
1. В голяма тенджера се кипват 4 л вода и се добавят 4 ч.л. сол. Спагетите се слагат във водата и се натискат с лъжица, за да се потопят бързо.
2. Варят се 8 минути без капак, като водата трябва да ври непрекъснато. Спагетите се разделят от време на време с лъжица, за да не се слепят.
3. Опитват се: не бива да са преварени, нито твърди, а приятни при отхапване.
4. Спагетите се отцеждат. Веднага се сипват в дълбока чиния и се поливат обилно със сос и, според рецептата, с пармезан или настъргано сирене.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.