Салата от пуешко с ориз и маслини

неделя, 7 септември 2008 г.

Продукти:
• 1 размачкана скилидка чесън
• 4 супени лъжици зехтин
• 2 супени лъжици бял винен или ябълков оцет
• 1 чаена лъжичка лимонов сок
• смлян черен пипер
• 500 г сварен дългозърнест бял ориз
• 120 г черни маслини без костилки, разрязани на две
• 2 големи настъргани моркова
• 1 голяма зелена пиперка, почистена от семето и нарязана на кубчета
• 2 стръка целина, тънко нарязани
• 1 средно голяма глава червен кромид лук, ситно нарязана
• 60 г салам, нарязан на ивички
• 2 чаени лъжички каперси
• листа маруля, кръгчета червен кромид лук, настъргани моркови и цели маслини за украса

Начин на приготвяне:
1. Смесете в голяма купа размачкания чесън, зехтина, оцета, лимоновия сок и малко пипер до получаване на еднородна маса. Сосът за салатата е готов.
2. Добавете в него пуешкото месо, ориза, зелената пиперка, маслините, морковите, целината, лука, салама и каперсите. Похлупете и оставете за 30 минути.
3. Подредете листата маруля в съд за сервиране и изсипете в центъра салатата. Украсете с кръгчета лук, настъргани моркови и маслини и поднесете с франзела.

Източник: Книга „Домашен пир” от Рийдърс Дайджест



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.