Пилешка супа по френски

понеделник, 1 септември 2008 г.

Продукти:
• 1 супена лъжица зехтин
• 1 голяма глава кромид лук, едро нарязана
• 3 скилидки чесън, нарязани на тънки ивички
• по 1 малка зелена и червена пиперка без семена, нарязани на зарчета
• 2 средно големи тиквички, разрязани първо по дължина, а после на ситни кубчета
• 1 равна чаена лъжичка сушен майоран
• 1 водна чаша пасирани домати (доматено пюре)
• 1 л пилешки бульон
• 200 г талятеле
• 0,5 кг пилешки гърди без кости и кожа, нарязани на малки кубчета
• ¼ чаена лъжичка сол
• смлян черен пипер

Начин на приготвяне:
1. Загрейте зехтина в голяма тенджера и задушете в него лука. Добавете и чесъна и оставете съда на котлона още 1 минута.
2. Прибавете към тях зелената и червената пиперка, похлупете и задушавайте 5 минути, като бъркате от време на време. Добавете тиквичките и майораната и задушете отново под капак за 7 минути или докато тиквичките омакнат, като разбърквате периодично.
3. Сипете в тенджера пасираните домати и пилешкия бульон. Оставете ги да заврат. Добавете месото и ивичките талятеле. Похлупете и варете на тих огън 5-8 минути. Подправете със сол и малко пипер и поднесете с хрупкави гризини или крекери.

Източник: Книга „Домашен пир” от Рийдърс Дайджест



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.