Ягодова корона

петък, 29 август 2008 г.

Продукти:
700 г ягоди
5 с.л. захар
2 пакетчета желатин
1 кофичка кисело мляко
200 г сметана
3 с.л. вишнев ликьор
1 с.л. лимонов сок

Начин на приготвяне:
1. 2/3 от ягодите се поставят в тенджера и се поръсват със захарта. Загряват се на огън, докато захарта се разтопи. След това тенджерата се оттегля от котлона, за да изстине.
2. Желатинът се залива с половин чаша студена вода, за да набъбне, след което се поставя на тих огън и се загрява, докато напълно се разтвори и придобив консистенция на гъст сироп.
3. В купа се смесват ягодите, киселото мляко, сметаната и ликьорът. Разбиват се с миксер, като към тях се прибавят желатинът и лимоновият сок.
4. Форма за кейк с отвор в средата се напръсква с вода и в нея се изсипва ягодовата смес. Десертър се поставя в хладилник да отлежи минимум 5-6 часа.
5. След като се извади от хладилника, се изсипва върху подходящо плато. Празната част в центъра на десерта се запълва с останалите ягоди.

Източник: 160 избрани рецепти на Иван Звездев



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.