Крем „Брюле”

петък, 29 август 2008 г.

Продукти:
6 жълтъка
500 мл течна сметана
8 с.л. захар
1 пакетче ванилия

Начин на приготвяне:
1. Жълтъците се разбиват 5 минути със захарта до получаване на бяла консистенция.
2. Сметаната се загрява, без да кипва, и се налива постепенно при жълтъците, като непрекъснато се разбива. Добавя се ванилията. Сместа се поставя в купа, а тя- в по-малък съд с кипяща вода, която не бива да достига дъното на купата. Вари се на водна баня около 15 минути, като се разбърква периодично. Изсипва се в купички и се оставя да се охлади 1 час.
3. По желание, след като напълно се охлади, кремът се поръсва с кафява захар и се запича в силно загрята фурна до карамелизирането й. Охлажда се и тогава се сервира.

Източник: 160 избрани рецепти на Иван Звездев



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.