Ягодов чийз пай

петък, 29 август 2008 г.

Продукти:
250 г обикновени бисквити
100 г маргарин
2 щипки индийско орехче
½ ч.л. канела
2 с.л. пудра захар
1 буркан компот от ягоди
250 г извара
200 г кондензирано мляко
1 с.л. лимонов сок
5 с.л. захар
1 пакетче ванилия
1 пакетче желатин
½ бурканче конфитюр (сладко) от ягоди

Начин на приготвяне:
1. Бисквитите се счукват в хаванче или се мелят, докато станат на трохи. Размесват се с разтопения маргарин, индийското орехче, канелата и пудрата захар. От тази смес се оформя блат, с който се покрива дъното на тава за торта.
2. Ягодите от компота се изцеждат и пасират. Размесват се с изварата, кондензираното мляко, лимоновия сок, захарта и ванилията.
3. Желатинът се смесва с 4-5 с.л. от сока на компота и се оставя да набъбне. След това се загрява до пълното му разтопяване. Размесва се с ягодовата смес, след което се сипва в тавата върху блата.
4. Паят се оставя да се стегне в хладилник 3-4 часа.
5. Конфитюрът се загрява в малка тенджерка, докато се разтопи и се превърне в гъст сос. С него се намазва повърхността на охладения пай. Отново се поставя в хладилника за около час-два, за да стегне, след което е готов за сервиране.

Източник: 160 избрани рецепти на Иван Звездев



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.