Продукти:
1 кг кайма
1 яйце
1 к.ч. галета
2 стръка магданоз
1 ч.л. чубрица
1 ч.л. сол
2 с.л. олио
50 г настърган кашкавал
за плънката:
2 моркова
2 яйца
2 кисели краставички
Начин на приготвяне:
1. Каймата се омесва с яйцето, 2/3 от галетата и ситно нарязаните лук и магданоз и се подправя с чубрицата и солта. Оставя се да отлежи 10 минути.
2. Плънката се приготвя, като морковите и яйцата се сваряват в подсолена вода. След това се нарязват- морковите- на пръчици, яйцата- на четвъртинки, а киселите краставички- на ивички.
3. Каймата се разстила върху влажна кихненска кърпа или алуминиево фолио под формата на правоъгълник с дебелина 1 см. В единия край се реди плънката от моркови, яйца и кисели краставички.
4. Каймата се навива на руло, като кърпата постепенно се повдига от края, където е плънката. Оформеното руло се поставя в тава за печене така, че ръбът, където е затворено, да остане отдолу. Поръсва се с останалата галета и в тавата се наливат вода (2 пръста) и олиото.
5. Рулото се пече 45-50 минути в предварително загрята фурна до температура 180С. След това се изважда, поръсва се с настъргания кашкавал и отново се връща във фурната, за да се запече още 10 минути.
Източник: 160 избрани рецепти на Иван Звездев
0 коментара:
Публикуване на коментар