Спагети „Карбонара”

вторник, 26 август 2008 г.

Продукти:
1 пакет спагети (400 г)
300 г бекон (студенопушен)
3 с.л. зехтин
2 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус
6 яйца
100 г сирене „Пармезан” (кашкавал)

Начин на приготвяне:
1. Спагетите се варят според описаните върху опаковката инструкции.
2. Беконът се нарязва на ивички и се запържва до златисто в зехтина. Към него се прибавя нарязаният наситно чесън, сместа се посолява и се подправя със смлян черен пипер.
3. Предварително разбитите яйца се смесват с бекона и чесъна, след което се оттеглят от котлона.
4. Спагетите се изцеждат от водата, прибавя се беконово-яйчната смес и всичко се разбърква. Преди да се сервира, всяка порция се поръсва със сирене „Пармезан”.

Източник: 160 избрани рецепти на Иван Звездев



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.