Продукти:
1 пакет спагети (400 г)
300 г бекон (студенопушен)
3 с.л. зехтин
2 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус
6 яйца
100 г сирене „Пармезан” (кашкавал)
Начин на приготвяне:
1. Спагетите се варят според описаните върху опаковката инструкции.
2. Беконът се нарязва на ивички и се запържва до златисто в зехтина. Към него се прибавя нарязаният наситно чесън, сместа се посолява и се подправя със смлян черен пипер.
3. Предварително разбитите яйца се смесват с бекона и чесъна, след което се оттеглят от котлона.
4. Спагетите се изцеждат от водата, прибавя се беконово-яйчната смес и всичко се разбърква. Преди да се сервира, всяка порция се поръсва със сирене „Пармезан”.
Източник: 160 избрани рецепти на Иван Звездев
0 коментара:
Публикуване на коментар