Виенска чеснова супа

сряда, 20 август 2008 г.

Продукти:
1 глава кромид лук
1 стрък праз лук (само бялата част)
50 г краве масло
2 с.л. брашно
100 г див чесън
2 кубчета телешки бульон
2-3 щипки черен пипер
¼ ч.л. сол
1 жълтък
3 с.л. сметана (50 г)
3 щипки индийско орехче
2 стръка магданоз

Начин на приготвяне:
1. Главата кромид лук и бялата част на праза се нарязват наситно. Задушават се в маслото 5 минути на тих огън под капак.
2. Прибавя се брашното и се запържва до златисто. Слага се ситно нарязаният чесън и цялата смес се залива с 1 ½ л вода. След като кипне, се оставя да поври 10 минути на тих огън. Когато супата е почти готова, се прибавят и двете кубчета телешки бульон. Подправя се с черния пипер и солта.
3. Докато супата се вари, се приготвя застройката към нея, като жълтъкът се смесва със сметаната и индийското орехче.
4. Супата се застройва и се поръсва със ситно нарязаният магданоз.

Източник: 160 избрани рецепти на Иван Звездев



Първия Български Бутон за споделяне



Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.