Гаспачо Андалус

сряда, 20 август 2008 г.

Продукти:
500 г домати
½ краставица
1 зелена чушка
1 скилидка чесън
½ ч.л. сол
1 с.л. винен оцет
2 с.л. зехтин

за гарнитурата:
1 зелена чушка
1 червна чушка
½ краставица
1 домат
¼ глава лук
1 яйце
4 филии хляб

Начин на приготвяне:
1. Кипва се ½ л вода и в нея се бланшират доматите 30 секунди. Изваждат се и се поставят в съд със студена вода, за да се охладят. След това се обелват, нарязват се н малки парчета и се поставят в подходящ съд за пасиране.
2. Краставицата се обелва и заедно с почистената чушка се нарязват надребно, след което се поставят в съда с доматите. Скилидката чесън се обелва и се прибавя към зеленчуците. Сместа се пасира, посолява и подправя с оцета и зехтина. Прецежда се през цедка и се изстудява 1 час в хладилник.
3. В чиния се приготвя гарнитурата, като се нарязват наситно и се подреждат чушките, краставицата, доматът, лукът и предварително свареното яйце.
4. Всеки добавя в супата си компонент по желание от поднесената гарнитура. Сервира се с препечени филии хляб.

Източник: 160 избрани рецепти на Иван Звездев



Първия Български Бутон за споделяне



Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.