Продукти:
4 тиквички
1 ч.ч. олио за пържене
250 г обезсолено сирене
3 стръка копър
3 яйца
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. галета
Начин на приготвяне:
1. Тиквичките се режат по дължина на филии с дебелина 1 см. Изпържват се и се поставят върху салфетки, за да се изцеди мазнината.
2. Сиренето се намачква с вилица, размесва се със ситно нарязания копър и едно от яйцата. Със сместа се маже филия от изпържените преди това тиквички и се покрива с друга (подобно на сандвич). По този начин се приготвят и останалите филии.
3. Залепените тиквички последователно се овалват в брашното, разбитите яйца и накрая в галетата.
4. Пържат се в използваното олио 2 минути от всяка страна до златисто и се сервират.
Източник: 160 избрани рецепти на Иван Звездев
0 коментара:
Публикуване на коментар