Шоколадов чийзкейк с кафе

петък, 29 август 2008 г.

Продукти:

за блата:
1 пакет бисквити с какао (250 г)
50 г краве масло
2 с.л. захар
½ ч.л. канела

за пълнежа:
250 г извара
3 с.л. кисело мляко
1 ч.ч. захар
2 ч.л. смялно кафе
3 яйца
1 шоколад (100 г)
200 мл течна сметана (2 пакетчета суха)
1 пакетче ванилия
1 щипка сол

Начин на приготвяне:
1. Бисквитите се мелят в кухненски робот или се счукват в хаванче. Размесват се с размекналото масло, захарта и канелата. С тази смес се покрива дъното на форма за торта.
2. Пълнежът се приготвя, като в купа се разбиват с миксер изварата, киселото мляко и захарта до получаване на крем с еднородна консистенция, след което се добавят кафето и разбитите яйца. Разбърква се и се оставя настрана.
3. Шоколадът се разтопява с 2 с.л. сметана и се прибавя в купата заедно с ванилията и солта.
4. Останалата сметана се разбива и се прибавя към шоколадовата смес.
5. Пълнежът се изсипва върху блата. Кейкът се пече 40-45 минути в предварително загрята фурна до температура 180 С.
6. Сервира се добре охладен.

Източник: 160 избрани рецепти на Иван Звездев



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.