Бананов пай

четвъртък, 28 август 2008 г.

Продукти:

за тестото:
250 г брашно
150 г маргарин
1 щипка сол

за плънката:
750 мл прясно мляко
200 г брашно
10 с.л. захар
3 яйца
20 г краве масло
1 пакетче ванилия
2 банана

Начин на приготвяне:
1. С брашното, разтопения маргарин и солта се замесва меко тесто и се оставя покрито с фолио да почине.
2. Плънката се приготвя, като в тенджера се налива млякото и се размесва с брашното и 4 с.л. от захарта. Кипва се и при непрекъснато разбъркване се вари, докато се получи гъст крем.
3. Жълтъците се отделят от белтъците, разбиват се и се смесват с млякото. Добавят се маслото и ванилията, след което кремът се кипва и се оставя да се охлади.
4. Тестото се разточва на тънка кора (около 2 см) и се разстила в тава за печене, така че да покрие дъното и стените й. Полученият блат се пече 15 минути в предварително загрята фурна до тепмепература 220 С, докато се зачерви.
5. Бананите се нарязват на кръгчета, подреждат се върху охладения блат и се заливат с крема.
6. Белтъците заедно с останалата захар се разбиват на сняг. Разпределят се по повърхноста на крема с дегоративна шпакла и паят се запича около 10-15 минути в слабо загрята фурна до температура 150 С, докато белтъкът се изпече.

Източник: 160 избрани рецепти на Иван Звездев



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.