Баварски крем с ягоди

четвъртък, 28 август 2008 г.

Продукти:
1 пакетче желатин
150 мл прясно мляко
3 жълтъка
60 г захар
1 пакетче ванилия
200 г ягоди
200 г сладкарска сметана

Начин на приготвяне:
1. Желатинът се накисва в 3-4 с.л. студен вода, а млякото се кипва.
2. В подходяща метална купа жълтъците с помощта на миксер се разбиват заедно с 3 с.л. от захарта. След това се налива горещото мляко при непрекъснато разбиване. Прибавя се ванилията. Купата се поставя в по-тесен съд с кипяща вода, така че тя да не достига дъното му, и сместа се разбива с телена бъркалка около 5-10 минути, докато се сгъсти.
3. Желатинът се затопля на водна баня до пълното му разтваряне и се прибавя към яйчната смес.
4. Почистените ягоди се пасират заедно с останалата захар.
5. В суха купа се разбива сметаната до пухкавост. Ягодовото пюре внимателно се смесва с разбитата сметана и яйчната смес. Разбърква се добре и се излива в десертни купички, след което се оставя да престои в хладилник 3-4 часа.

Източник: 160 избрани рецепти на Иван Звездев



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.