Баварски крем с кафе

четвъртък, 28 август 2008 г.

Продукти:
½ л прясно мляко
150 г захар
6 жълтъка
2 ч.л. разтворимо кафе (нескафе)
1 пакетче желатин
1 пакетче ванилия
200 мл течна сметана (2 пакетчета суха)
шоколад (какао) за гарниране

Начин на приготвяне:
1. Млякото се кипва заедно със захарта.
2. Жълтъците се разбиват с телена бъркалка в подходяща метална купа, след което се налива горещото мляко при непрекъснато разбиване. Купата се поставя в по-тесен съд с кипяща вода, така че тя да не достига дъното му и сместа се разбива около 5-10 минути, докато се получи лек крем. В него се прибавя кафето, разтворено в 2 с.л. кореща вода и се разбърква.
3. Желатинът се накисва в 5-6 с.л. студена вода и се оставя 5 минути да набъбне. Загрява се на умерен огън, без да кипва, докато се превърне в течен сироп. Излива се в купата с яйчната смед, добавя се ванилията и се разбърква добре.
4. В суха купа се разбива сметаната до пухкавост. Разбърква се с яйчната смес и готовия крем се излива в десертни купички, след което се оставя да престои в хладилник 3-4 часа.
5. Десертът се гарнира допълнително с разтопен шоколад или малко какао.

Източник: 160 избрани рецепти на Иван Звездев



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.