Рулца от бяла риба

четвъртък, 28 август 2008 г.

Продукти:
500 г филе от бяла риба
½ ч.л. сол
2 с.л. лимонов сок
3 щипки черен пипер
100 г кашкавал
100 г зелени маслини (без костилки)
1 с.л. олио
1 ч.ч. заквасена сметана
4 с.л. доматено пюре
3 стръка магданоз

Начин на приготвяне:
1. Филетата се посоляват и се подправят с лимоновия сок и смления черен пипер.
2. В единия край на всяко филе се поставят резен кашкавал и малко маслини (цели). Навива се на руло и се забожда с клечка за зъби, за да не се разгъне. Рулцата се подреждат в намазнена тава.
3. Сметаната се разбърква с доматеното пюре, посолява се и ако е необходимо, се разрежда със студена вода. Трябва да се получи средно гъст сос, който се излива върху рулцата от риба.
4. Тавата се поставя в загрята фурна и рулцата се пекат 20 минути при умерена температура 180 С. Преди сервиране ястието се поръсва с нарязания наситно магданоз.

Източник: 160 избрани рецепти на Иван Звездев



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.