Ризото с риба

четвъртък, 28 август 2008 г.

Продукти:
3 филета от бяла риба (500 г)
1 ч.л. сол
2 щипки черен пипер
4 с.л. лимонов сок
3-4 с.л. олио
50 г краве масло
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 ч.л. куркума
400 г бисерен ориз
1 ½ л зеленчуков бульон
4 стръка копът
2 стръка магданоз

Начин на приготвяне:
1. Рибата се подправя със солта, черния пипер и половината от лимоновия сок, след което се нарязва на кубчета с големина 2-3 см.
2. В тиган се загряват олиото и маслото и рибата се запържва по 3 минути от всяка страна. Изважда се и се поставя върху салфетки, за да се изцеди мазнината.
3. В същата мазнина се запържва нарязаната наситно глава лук около минута. След това се прибавят нарязаният наситно чесън и куркумата, а след 10 секунди се налива и останалият лимонов сок, който се оставя да се изпари.
4. Прибавя се оризът, разбърква се и се залива с чаша горещ бульон. След като оризът поеме бульона, се налива втора чаша. Малко преди края върху ястието се поръсват ситно нарязаните копър и магданоз и се прибавят кубчетата риба. Ястието се оставя да къкри на тих огън, докато оризът поеме целия бульон.

Източник: 160 избрани рецепти на Иван Звездев



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.