Риба в сладко-кисел сос

четвъртък, 28 август 2008 г.

Продукти:
600 г филе от бяла риба
перата на стрък пресен лук
1 к.ч. олио за пържене

за панировката:
100-200 г царевично нишесте
2 яйца
300 г брашно

за сладко-киселия сос:
1 кисела краставичка
1 морков
1 к.ч. ябълков оцет
3 с.л. захар
3 с.л. кетчуп
1 с.л. соев сос

Начин на приготвяне:
1. Рибата се нарязва на дребни парчета, посолява се и се овалва в нишестето. Оставя се да престои 10 минути. След това се потапя в предварително разбитите яйца и после се овалва в брашното. Пържи се до златист цвят в силно загрятото олио.
2. Киселата краставичка и морковът се нарязват на фини жулиени. Разбъркват се с останалите продукти за соса и се добавя 1 к.ч. вода. Сместа се кипва и се вари 3 минути.
3. Изпържената риба се подрежда в подходяща чиния, а върху нея се изсипва сладко-киселият сос. Сервира се със ситно нарязания лук.

Източник: 160 избрани рецепти на Иван Звездев



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.