Пълнена пъстърва

четвъртък, 28 август 2008 г.

Продукти:
4 пъстърви (около 1 кг)
1 ч.л. сол
1 глава лук
2 стръка целина
30 г краве масло
2 скилидки чесън
1 ч.ч. пилешки бульон
3 филии стар хляб
1 ч.л. мащерка
4 с.л. олио за намазване на рибата
6 с.л. лимонов сок
3 стръка копър

Начин на приготвяне:
1. Рибите се почистват от вътрешностите, измиват се и се посоляват.
2. Нарязаните наситно лук и целина се запържват около минута в маслото. Прибавят се счуканите скилидки чесън, а след 10 секунди се сипва пилешкия бульон.
3. Плънката се подготвя, като хлябът се надробява в купа, а върху него се изсипва сместа от тигана заедно с мазнината, подправя се с мащерката и всичко се разбърква.
4. Рибите се пълнят с плънката, намазват се с олиото и се подреждат върху решетка, поставена в средата на фурната. Под нея се слага тава с малко вода. Рибите се пекат 20 минути в предварително загрята фурна до температура 200 С.
5. Изваждат се и се сервират полети с лимоновия сок и поръсени със ситно нарязания пресен копър.

Източник: 160 избрани рецепти на Иван Звездев



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.