Продукти:
4 яйца
1 домат
1/2 краставица
1 морков
1 зелена чушка чушка
1 стрък зелен лук
1 с.л. зехтин
2 ч.л. слънчогледово олио
1/4 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
В тенджерка на умерена температура се загрява зехтинът и за 4-5 минутки се задушават настърганият морков, ситно нарязаните лук и чушка, докато омекнат. Добавя се обелената и нарязана на ситно краставица и доматът на кубчета, разбърква се и се отдръпва от котлона. Разбиват се добре 2 от яйцата и 1/2 част от солта. В тиган се нагрява 1 ч.л. олио на умерена температура и се изсипва яйчената смес. Покрива се плътно с капак и се пържи 2-3 минути. След това капакът се маха, изсипва се половината от зеленчуковата смес и омлетът се прегъва наполовина. По същия начин се приготвя и другият омлет.
Градинарски омлет
понеделник, 4 август 2008 г.
Публикувано от klonka в 18:18
Етикети: лятно меню, яйца
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересно:
Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.
0 коментара:
Публикуване на коментар