Продукти:
За тестото:
225 г (1 и 1/2 ч.ч. брашно)
1 жълтък
щипка сол
100 г масло, оставено на топло да омекне
125 мл (1/2 ч.ч. студена вода)
За плънката:
600-700 г спанак
300 г сирене
200 г (1/2 кофичка) кисело мляко
2 разбити яйца
сол и черен пипер на вкус
щипка индийско орехче
Начин на приготвяне:
Сипете брашното в купа и добавете жълтъка, солта и маслото. Разбъркайте с дървена лъжица. Започнете да месите, като постепенно добавяте водата и още малко брашно, ако е необходимо. Получава се много мекичко тесто. Оформете го на топка, увийте в найлон и го оставете в хладилника за 40-50 минути.
Почистете спанака, измийте го добре и го сварете за кратко. След това го залейте със студена вода, отцедете го и го нарежете. Към него добавете сиренето, млякото, яйцата, солта, черният пипер и индийското орехче. Разбъркайте добре. Разточете тестото и го прехвърлете в намаслена форма за печене (30 см). Покрийте с плънката. Печете в предварително загрята до 190 градуса фурна, около 45 минути. Сервирайте горещ или охладен до стайна температура.
Пай със спанак
понеделник, 4 август 2008 г.
Публикувано от klonka в 18:20
Етикети: спанак, тестени изделия
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересно:
Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.
0 коментара:
Публикуване на коментар