Бананово меринге с малинов сос

петък, 15 август 2008 г.

Продукти (за 4 порции):

За мерингето:
3 белтъка (със стайна температура)
щипка сол
2/3 ч. ч. захар
4 узрели, но твърди банана (обелени)

Начин на приготвяне:
1) Загрейте фураната до 200 С. Разбийте белтъците със солта. Постепенно прибавяйте захарта, докато белтъците се разбият на сняг.
3) Подредете бананите в тавичка. Напълнете белтъците в шприц и шприцовайте върху бананите в различна шарка, като покриете почти цялата повърхност на бананите.
4) Печете бананите докато белтъците станат златисто кафяви на цвят, около 15 мин. Сложете бананите в чинии за сервиране.



Първия Български Бутон за споделяне



Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.