Навит омлет с бекон и сирене

четвъртък, 14 август 2008 г.

Продукти (за 3-4 порции):
1/2 ч. ч. брашно
1 ч. ч. прясно мляко
2 с. л. масло (разтопено)
6 яйца
1 ч. ч. натрошен бекон (опържен)
1 1/2 ч. ч. настъргано сирене

Начин на приготвяне:
1) Загрейте фурната до 180 С. Постелете тавичка с размери 38х25 см. с фолио и го намажете с олио.
2) Разбийте заедно брашното, млякото, маслото и яйцата докато се получи гладка смес. Изсипете сместа в приготвената тавичка. Поръсете с бекона.
3) Печете 15-18 мин. Извадете от фурната и веднага поръсете с настърганото сирене.
4) Като започнете от тесния край на тавичката и като повдигате с фолиото, навийте омлета на руло. Увийте рулото във фолиото и го върнете в горещата фурна за няколко мин.
5) Нарежете рулото на 3-4 см. филии и сервирайте.



Първия Български Бутон за споделяне



Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.