Гювече с броколи и рулца от раци

сряда, 27 август 2008 г.

Продукти:
250 г броколи
50 г краве масло
2 стръка пресен лук
5 с.л. бяло вино
¼ ч.л. сол
1 ч.л. къри
1 с.л. брашно
6 рулца от раци
1 ч.л. прясно мляко
галета

Начин на приготвяне:
1. Броколите се накъсват на розички и се поставят в подходяща купа заедно с 5 с.л. вода. Поставят се в микроволновата фурна и се варят на пълна мощност в продължение на 6 минути.
2. В тиган се загряват 30 г от маслото и в него се запържва 2 минути нарязаният надребно лук. Подправя се с виното, солта и кърито. Когато течността се изпари, се добавя брашното и се запържва около 30 секунди. Накрая се прибавят нарязаните на колелца рулца от раци и прясното мляко. След като сместа се сгъсти, се оттегля от огъня.
3. Вътрешната част на гювечето се намазва с останалото масло и се поръсва обилно с галета. Поставят се изцедените броколи и върху тях се разпределя сместа с рулцата от раци. Отново се поръсва с галета. Гювечето се поставя в студена фурна и се пече 30 минути при температура 180 С.

Източник: 160 избрани рецепти на Иван Звездев



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.